Teeltwisseling

1 van de hoofdactiviteiten van Loonbedrijf van Nieuwkoop is de machinale teeltwisseling in de tuinbouw, zowel in Nederland als daarbuiten in bijvoorbeeld België, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië.

De afgelopen jaren zijn de kassen steeds groter geworden en om toch in relatief korte tijd de machinale teeltwisseling te verzorgen heeft Loonbedrijf van Nieuwkoop ingezet op steeds zwaardere hakselmachines waarmee onze capaciteit gemiddeld ligt tussen ca. 8.000 en 12.000 m2 per uur. In totaal hebben we inmiddels 5 hakselmachines in ons machinepark, waarmee we snel en efficiënt uw oude gewassen kunnen versnipperen op doeken en vervolgens met een shovel de kas uitrijden.

Naast de 5 hakselmachines hebben we ook nog 4 uitdraaimachines in ons machinepark waarmee we snel en efficiënt substraat zoals bijvoorbeeld steenwol, kokos, perlite etc. maar ook dievenblad en komkommergewas uit kunnen draaien op doeken en vervolgens met een shovel de kas uitrijden. De capaciteit van onze uitdraaimachines ligt gemiddeld tussen ca. 10.000 en 14.000 m2 per uur.

Looftrekdoeken

Verder zijn we ook importeur van topkwaliteit looftrekdoeken in verschillende kwaliteiten variërend van 140 gram/m2 tot wel 200 gram/m2. Het hebben van eigen looftrekdoeken biedt vele voordelen zoals:

• Hygiëne
Onze eigen looftrekdoeken gaan natuurlijk van tuinder naar tuinder en er bestaat dus altijd een risico dat eventuele ziektes/virussen via de doeken overgebracht worden. We kunnen onze doeken tegen meerprijs van tevoren ook ontsmetten om dit risico zoveel mogelijk te verkleinen, maar bij het gebruik van uw eigen doeken wordt dit risico helemaal uitgesloten.

• Vrijheid en onafhankelijkheid
Het hebben van uw eigen doeken geeft een stukje vrijheid en onafhankelijkheid in de planning omdat u dan niet meer afhankelijk bent van de beschikbaarheid van onze doeken.

• Korting op tarieven machine teeltwisseling
Bij het gebruik van uw eigen looftrek doeken bieden wij u een aantrekkelijke korting op de tarieven voor de machinale teeltwisseling aangezien wij dan niet voor looftrekdoek hoeven te zorgen.